Bobbel

Zo rond 08.15 uur ontdekte ik het, in de intercity Eindhoven-Den Haag. Toen ik opstond merkte ik ineens een bobbel op, net boven m’n linkerknieholte. In een vlaag van opmerkelijk reactievermogen en uitzonderlijke lenigheid wist ik de hipster van een dag eerder tussen “Dames en heren, over enkele minuten arriveren we op Den Haag Centraal” en “Let bij het uitstappen op tussen de ruimte tussen trein en perron” uit m’n spijkerbroek en in m’n tas te krijgen. 

Eerder die week kreeg ik een complimentje van m’n collega: “Leuke trui, nieuw?” Toen ik dat beaamde, m’n tas op de grond zette en de werkdag wilde beginnen, zei ik er maar niet bij dat de trui net tien minuten in mijn bezit was. Had ze me eerder die ochtend gezien dan was haar opgevallen dat ik geen lichtblauw, maar gescheurd rood droeg. “Wat handig zeg, dat jullie ook kleding verkopen,” flapte ik eruit tegen ’t meisje achter de kassa bij de stations-Hema. Ze keek me verbaasd aan. En ik vroeg me af of ze de link legde tussen mijn opmerking en m’n jas die tot m’n kin dicht geritst was. Hema op het station of niet; nooit meer trek ik om zes uur ’s ochtends zomaar iets uit de kast. Zeker niet als het op de stapel achter in de kast ligt. Het ligt niet voor niets achterin.

Lange tijd heb ik me hier nogal voor geschaamd. Maar ik blijk niet de enige te zijn die orde- en aankleedproblemen kent als een ervaringsverhaal lees:

“Ik liep zelfs een keer een hele dag met een bult in mijn broek en ontdekte pas ’s avonds bij het uitkleden dat de string van de vorige dag zich tussen been en broek had genesteld.”

Het stelt me gerust. Het kan dus nog erger en er is nog hoop. Misschien wordt ’t beter als ik een volwassen vrouw ben. Je weet wel, zo een met oerdegelijk ondergoed en een superhandige capsule wardrobe. De geruststelling duurt niet lang en de hoop verdwijnt snel. Ik realiseer me dat ik daarnet een artikel in Margriet las. Je weet wel, hét blad voor vrouwen van alle leeftijden.

 

Photo by Onur Bahçıvancılar on Unsplash

2 antwoorden op “Bobbel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *