Bell

“Simoon, we zien je poes eigenlijk nooit!”

Ik heb niet alleen een stuiterende labrador in huis, er loopt ook een lieve schildpadkat rond. Liefde op het eerste gezicht was het niet. Je besloot me geen blik waardig te gunnen en bleef op een afstandje zitten toen ik je zes jaar geleden voor het eerst zag. “Komt nog wel” zei m’n lief. Ik had er een hard hoofd in. Zes jaar later is de liefde behoorlijk gegroeid en kom je af en toe bij me op schoot liggen. Dat gaat goed zolang m’n lief niet naast me gaat zitten. Dan verhuis je direct. Op mannenbenen is het gewoon beter liggen.

Ik las ooit in een onderzoek dat je me lomp vindt. Er zijn maar weinig katten die over mensen struikelen, ik struikel wel steeds over jou. Al snap ik ook wel dat je met jouw hangbuikje niet zo hard kunt rennen als ik aankom. Je vindt het vast ook niet leuk dat ik om je lach als je toch eens een stukje rent. Gelukkig versta je me niet en weet je niet dat ik je ‘plofkatje van me’ noem.

Op mijn thuiswerkdagen vechten we altijd een beetje met elkaar. Jij wil op m’n agenda zitten, kopjes tegen m’n pen geven en met m’n muis spelen. Als ik dat gedrag zat ben til ik je van het bureau. Dan spring jij via een verhuisdoos op het kastje naast m’n bureau om uiteindelijk weer op m’n agenda te gaan zitten en te doen alsof er niks aan de hand is. Dat doen we een keer of vier. Dan bijt je in m’n hand, kijk je me boos aan en ga je achter m’n beeldscherm liggen snurken. Inspirerend is anders, schattig is het wel.

Als vriendlief en ik gaan slapen ren jij achter ons aan de trap op. Om vervolgens in het midden van het bed te gaan liggen. Binnen een paar tellen slaap je. Dan zeggen vriendlief en ik maar dag tegen romantiek. Als ik onder de douche wil stappen sta jij vaak al met vier pootjes in de douchebak, op zoek naar een drupje water. En als ik een bos bloemen voor m’n verjaardag krijg steek jij er direct je neus in. Want waarom zou je iets met je speeltjes doen als je ook met een cadeaulintje kunt ravotten?

Lieve Bell, je haren vind ik op ieder kledingstuk, je bent vreselijk humeurig soms en je piept als je snurkt. En toch ben je de allerliefste plofkat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *